Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Prijem za hrabre zeničke policajce

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Admir Gazić su u srijedu u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, organizovali prijem za dva policijska službenika Policijske stanice Centar, koji su dana 07.03.2024. godine, prilikom vršenja kontrole na magistralnom putu M-17 u mjestu Radakovo (Zenica), pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo Toyota čiji se vozač oglušio na izdatu naredbu, te nastavio kretanje, zbog čega su se policijski službenici dali u potjeru za istim i svojom iskazanom hrabrošću i profesionalnim pristupom, uspjeli sustići i zaustaviti u mjestu Bajrak, općina Kakanj i staviti ga pod kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršenim provjerama za sporno vozilo utvrđeno je da je isto otuđeno dana 23.02.2024. godine na području Sarajeva, nakon čega je vozilo oduzeto, a lica koja su se nalazila u navedenom vozilu su lišena slobode.

Analizirajući postupke hrabrih policijskih službenika, ministar Vračo i komesar Gazić su istakli da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju.

Također, naglasili su da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su prisutne kolege svojim primjerom i potvrdile.    

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je zaprimila dopis koji je upućen od strane vlasnika otuđenog vozila u kojem isti iskazuje zahvalnost policijskim službenicima na profesionalno obavljenom zadatku koji se postavio pred njih, navodeći da su hrabri zenički policajci poslali važnu poruku svim građanima naše Bosne i Hercegovine i cijelom društvu riskirajući vlastite živote, jer se ovakvim postupcima vraća povjerenje građana u institucije koje su nadležne za provođenje provođenje Zakona i zaštitu života i imovine građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona se zahvaljuje vlasniku vozila na upućenim čestitkama i naglašava da je ponosna što ima ovakve pripadnike u svojim redovima, te smatra da ponašanje i odgovoran pristup navednih policijskih službenika prilikom izvršavanja poslova i zadataka treba da bude primjer profesionalnog odnosa, samoinicijativnosti i motivacije za obavljanje radnih zadataka, svim policijskim službenicima.

- Marketing -