Predstavljamo najveći događaj za mlade ovog ljeta na Boračkom jezeru

Predstavljamo najveći događaj za mlade ovog ljeta na Boračkom jezeru, 3.Smotru Saveza Izviđača Federacije Bosne i Hercegovine – “POD ISTIM KROVOM”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smotra Saveza Izviđača Federacije BiH (SIFBIH), okuplja preko 1000 učesnika i gostiju, iz više od 30 gradova i 6 zemalja, čineći je najvećim organizovanim boravkom u prirodi za mlade u Bosni i Hercegovini. Osmodnevni događaj, koji se poklapa sa važnim jubilejima, nudi učesnicima priliku za sticanje vještina, iskustava i prijateljstava kroz programe fokusirane na sigurnost, zaštitu životne sredine, mirovno obrazovanje i interkulturalnu saradnju.

Pored edukativnog značaja, Smotra značajno doprinosi turizmu promovišući prirodne ljepote i kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine, te jačajući međunarodne veze i turističku ponudu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„POD ISTIM KROVOM“ opisuje motivaciju naših članova da ostave svijet boljim nego su ga zatekli. U vrijeme kada adolescenti i mladi u Bosni i Hercegovini i regionu nemaju priliku kroz redovno formalno obrazovanje posjetiti i upoznati svoje vršnjake preko entitetskih / državnih granica, izviđački kampovi za njih postaju nešto posebno.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE