‘Prednosti gubitka bližnjeg’: U Ukrajini smo izgubili sina, ali nam je Putin dao novac za Ladu!

Ako član vaše obitelji pogine u invaziji na Ukrajinu, tj. u Rusiji i dalje “specijalnoj vojnoj operaciji”, država vam isplaćuje određenu kompenzaciju. Za većinu nikakva utjeha. Jer novac ne može iz mrtvih vratiti vašeg bližnjega…

Ali može vam kupiti novi automobil!

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Otprilike to je poanta bizarnog priloga koji se u nedjelju emitirao na javnoj ruskoj televiziji. Novinar BBC-a Francis Scarr na svojem je Twitter profilu podijelio snimku koja prikazuje stariji par koji priča o svojem sinu koji je poginuo u Ukrajini.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

Prilog starta u njihovu dnevnom boravku i čujemo glas naratora koji govori: “Poput svojih predaka, i on se borio protiv fašizma…”, javlja Newsweek.

 

Evo nas zatim u garaži. Otac poginulog vojnika, za kojeg ruska Meduza piše da se zvao Alexey Malov i da je stradao već 3. dana sukoba, govori snimatelju:

– U čast svojem sinu kupili smo novi lijepi automobil – govori Malov senior i ponosno pokazuje novu bijelu Ladu, koja u Rusiji stoji oko 12.000 dolara, piše Meduza.

Narator zatim govori kako je Lada kupljena novcem kojeg su dobili od države zbog smrti sina.

 

– Moj sin je oduvijek htio imati ovakav bijeli automobil – kaže otac, dok prilog lagano završava, a prvo putovanje vodi ga na sinov grob…

Prema brojkama koje svakodnevno objavljuje ukrajinski stožer, u invaziji je dosad poginulo gotovo 40.000 ruskih vojnika.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

BiH: Lažni policajac nudio ljudima nabavku ogrjeva, uzeo 300 eura i nestao

Policija u Tesliću traga za osobom koje se lažno...

Stomatologinja: 4 stvari koje saznam čim vam pogledam u usta, kao i to jeste li trudni

Stomatolozi mogu odmah primijetiti četiri stvari gledanjem u pacijentova...

Donor sperme koji dosad ima čak 48 djece, žali se da ne može naći djevojku

Donor sperme kojem je dosad uspjelo napraviti čak 48...