Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Potvrđena optužnica protiv bh. policajaca: Zaustavljali strance i uzimali novac

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Melvisa Tatarina i Munira Kamenice, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja te primanje dara ili drugih oblika koristi, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Optuženi se terete da su tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da je istima data mogućnost plaćanja 50 posto kazne u roku od osam dana, nakon čega su polovicu novca dijelili između sebe, a drugom polovicom iznosa uplaćivali kazne u ime vozača koji su kažnjeni. Optuženi su i da su uzimali novac kako ne bi pisali prekršajne naloge – navodi se u saopćenju.

Postupajući tužilac predložio je izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude, prenosi portal Crna Hronika.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 12 svjedoka, vještaka grafološke struke i izvođenje oko 60 materijalnih dokaza.

  • Postoje videosnimci na kojima se vidi kako uzimaju mito, rečeno je za iz izvora bliskih istrazi.