Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Postala bodybuilderica u 69. godini: Sada, puna samopouzdanja, rado nosi sjajne bikinije

Nadvladala je nesigurnosti i prijavila se na svoje prvo fitness takmičenje 2021. Unatoč tome što je dvije decenije starija od bilo koje druge takmičarke Renee je završila je na šestom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renee Landers (70) prijavila se na svoje prvo takmičenje u bodybuildingu sa 69 godina, što je u početku bilo prilično zastrašujuće. Ali sada se ljubiteljica fitnessa voli razmetati svojom novom figurom.

@reneefitat70 This is just the Storefront! The storefront may catch your eye, but it’s what’s inside the store that really matters. This store is stocked with ample supplies of self-respect, gratitude, desire, determination, passion, discipline, consistency, mindfulness, and reflection. So, how’s your store? Does it need some restocking? makeitagreatday #lifeafterbacksurgery #reneefitat70 #bodybuilding #fitness #fitnessmotivation #thisis70 #womenwholift #theproagewoman #fitover40 ♬ original sound – Naynay

Mišićava žena iz Teksasa je živi dokaz da su godine samo broj. Renee je bila u kasnim 60-ima kada se počela takmičiti u bodybuildingu. U početku je bila pomalo nervozna, ali ubrzo je stekla samopouzdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Morala sam prijeći preko straha, živaca i nesigurnosti zbog toga što sam najstarija osoba u zgradi – priznala je.

Nadvladala je nesigurnosti i prijavila se na svoje prvo fitness takmičenje 2021. Unatoč tome što je dvije decenije starija od bilo koje druge takmičarke, završila je na šestom mjestu, prenosi 24sata.hr.

Ova 70-godišnjakinja sada se osjeća odlično, i u najboljoj je formi svog života. Samouvjereno nosi blještave bikinije i stvarno uživa.

– Imam divnog trenera koji me je stalno poticao da se takmičim, ali bila sam previše uplašena. Trebalo mi je nekoliko godina da skupim hrabrosti obući svjetlucavi bikini i popeti se na pozornicu pred hrpu stranaca… ali, nakon što sam odradila taj prvi nastup, znala sam da sam pronašla svoje ljude. Nisam se osvrtala unatrag i provodila sam se najbolje što sam mogla – kaže Renee.

Priprema se u teretani i trenira za sljedeći nastup, piše Daily Star. – Jedva čekam. Tako sam zahvalna i počašćena što imam priliku predstavljati žene određene dobi na ovoj prestižnoj izložbi. Ko to može učiniti sa 70 godina? Jaaaa! – sretna je Renee. (Tuzlanski.ba)