Policija u Italiji spašava građane Lamborghinijem, vozili dva bubrega za transplantaciju

Padova – Modena – Rim, jedan Lamborghini, dva bubrega, dva spašena života u dva grada na turi od 570 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Najljepši božićni poklon: život”. To je objavila talijanska policija na svojim profilima na društvenim mrežama, nakon što su dva djelatnika Lamborghinijem Huracánom prevezla 570 kilometara kako bi na vrijeme isporučili dva bubrega pacijentima koji čekaju transplantaciju. Ovo im nije prva takva “brza dostava”, a koja se itekako pokazuje vrlo korisnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Doista, najbolji dar koji su pacijenti mogli dobiti je, upravo, taj, život, sadržan u dva bubrega. Policajci su prešli dobar dio talijanskog teritorija prošlog utorka kako bi isporučili oba organa.

“Putujući autocestom kako bi isporučili najbolji božićni poklon: život. Zahvaljujući posebnom Djedu Mrazu državne policije, dvije osobe dobile su donaciju bubrega. Zaduženi za dostavu organa bili su prometni policajci koji su Huracánom isporučili dva bubrega u bolnice u Modeni i Rimu. Nadamo se da će, zahvaljujući timskom radu, provedenom s Nacionalnim transplantacijskim centrom, dvije osobe i njihove obitelji imati sretniji i spokojniji Božić”, objavila je policija na Facebooku

 

Talijanska policija napustila je u utorak Padovu, gradić na sjeveroistoku Italije, za Modenu, udaljenu 170 kilometara, gdje je dostavila prvi bubreg. Zatim su nastavili voziti do glavnog grada Rima, udaljenog više od 400 kilometara, kako bi isporučili drugi organ. Ukupno, oko 570 kilometara za spašavanje dva života, prenosi Jutarnji.

 

Kao što je nadaleko poznato, talijanska prometna policija već godinama koristi specijalne Lamborghini modele za presretanje prebrzih vozila, ali i za hitne misije poput ove. Trenutno imaju dva primjerka Huracána u policijskim bojama s posebnom opremom za mjerenje brzine kao i posebnim “paketom” za prijevoz organa, koji raspolažu sa 610 KS i koji mogu potegnuti 325 km/h.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE