Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Policija provalila u galeriju da spasi ženu bez svijesti, ispostavilo se da je riječ o skulpturi

Policija je upala u jednu umjetničku galeriju u Londonu zbog dojave o tome da se u njoj nalazi osoba bez svijesti, ali se ispostavilo da je riječ o skulpturi. Skulptura pod nazivom “Kristina” izazvala je pravu pometnju u londonskoj umjetničkoj galeriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravljeno od samoljepljive trake za pakovanje i pjenastog materijala, djelo prikazuje sestru vlasnika galerije onesviješćenu nad tanjirom supe. Nakon dojave da se u zaključanoj galeriji nalazi osoba bez svijesti, policajci su razvalili vrata u želji da joj pomognu.

Međutim, kada su ušli unutra, shvatili su da je riječ o umjetničkoj instalaciji. U trenutku kada je policija ušla, kako prenosi ArtNet, Hana Blackmor koja je zaposlena u galeriji, samo što je zaključala umjetnički prostor i popela se na sprat da sebi skuha čaj.

 

“Sišla je i vidjela vrata koja vise sa šarki i dva zbunjena policajca”, rekao je vlasnik, koji je i bivši agent čuvenog uličnog umjetnika Benksija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Hane Blackmor, u oktobru, dok je skulptura bila izložena na Londonskom sajmu, neko je pozvao Hitnu pomoć “Umjetničko djelo treba da provocira i to se ovdje definitivno postiže”, primijetila je šaljivo Blekmor.

Iako skulptura trenutno nije na prodaju, ArtNet navodi da će, ako se to ikada promijeni, umjetničko djelo koštati oko 22.000 dolara.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laz Emporium (@lazemporium)