― Marketing ―

 Policija otkrila nove detalje nakon pronalaska tijela djece u koferima: ‘Moguće je da su mrtvi već par godina’

- Marketing -

Policija vjeruje da su djeca bila stara između pet i deset godina te da su možda mrtva već nekoliko godina. Kriminalistički upravitelj okruga Manukau je odbio odgovoriti vjeruje li policija da su djeca u srodstvu Porodica na Novom Zelandu kupila je na dražbi stvari iz napuštenog skladišta.

Među njima su bila i dva kofera u kojima su pronađena tijela dvoje djece osnovnoškolske dobi. Cijeli slučaj šokirao je zajednicu, ali i svijet. Vezano | Jezivo: Na licitaciji kupili stare kofere, unutra bile kosti djece U četvrtak je kriminalistički upravitelj okruga Manukau Tofilau Faamanuia Vaaelua rekao je da je istraga ubistva i dalje u ‘vrlo ranoj fazi’ te da je proširena kako bi uključila međunarodne agencije.

– Ima još puno neodgovorenih pitanja – rekao je, no otkrio je neke detalje. Porodica koja je otkrila tijela je robu kupila iz skladišta na internetskoj aukciji. Među stvarima su bili i razni osobni i kućanski predmeti. Nakon što su stvari dostavljene, porodica je imala šta vidjeti. Komšija koji je bio u blizini njihovog doma kada su došle stvari s aukcije, rekao je za NZ Herald da su tu bile i igračke, kolica i hodalica.

- Marketing -

Vaaelua je rekao kako je porodica “razumljivo uznemirena” time što je pronašla, no da nikako nisu povezani sa smrću djece. Djeca su možda već neko vrijeme mrtva Policija vjeruje da su djeca bila stara između pet i deset godina te da su možda mrtva već nekoliko godina. Vaaelua je, međutim, odbio odgovoriti smatra li policija da su djeca u rodu. Također je odbio odgovoriti na pitanja o njihovom spolu ili stanju posmrtnih ostataka.

– Ta informacija je vrlo važna za istragu i nisam spreman to komentirati – rekao je. Vjerovatno imaju rodbinu na Novim Zelandu Policija radi na formalnom procesu identifikacije, a Vaaelua kaže da je prioritet kontaktirati najbližu rodbinu. Uvjeren je da djeca imaju rođake koji žive na Novom Zelandu. – Zaista suosjećam s porodicama ovih žrtava – rekao je.

– Upravo ovdje, upravo sada, postoje rođaci koji nisu svjesni da su njihovi voljeni umrli, posebno dvoje male djece – rekao je. Vaaelua nije mogao potvrditi je li policija razgovarala s prethodnim vlasnikom skladišta, ali je rekao da policija surađuje s Interpolom i stranim agencijama, što je moguća indikacija da bi policija mogla vjerovati da osumnjičeni ili osumnjičenici sada žive u inostranstvu. Firma za skladištenje također pomaže policiji u istrazi. Otkrivanje vremena smrti mogao bi biti izazov Istražitelji su trenutno u potrazi za informacijama o tome kako, kada i gdje su djeca umrla, piše 7News. – Kao dio istrage pokušavamo prikupiti snimke nadzornih kamera, ali s obzirom na vremensko razdoblje… to će samo po sebi biti izazov – rekao je. – Međutim, odlučni smo u namjeri da osobu ili osobe odgovorne za smrt ove djece zatvorimo – dodao je. (24sata.hr)

- Marketing -