Policija je vozaču zaplijenila automobil jer su on i suvozačica bacili smeće uz cestu!

Dvije osobe koje su putovale u Volkswagen Golfu, negdje u Rumuniji, odlučile su se odmoriti uz cestu i očistiti unutrašnjost svog vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, njihovi planovi uključivali su i bacanje smeća uz cestu. Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi se mogli odlučiti na bacanje smeća na odmorištu, u tom trenutku upravo je prolazila policija pa su oboje ubrzo uhvaćeni na djelu.

Na snimci se vidi kako žena stavlja smeće u plastičnu vrećicu, a zatim ga baca u travu, prenosi HAKRevija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici su vidjeli što se dogodilo i odmah su se zaustavili. Odlučili su primijeniti zakon.

Uz 1100 eura kazne policijski službenici su zaplijenili stari Volkswagen Golf. Povrh svega, lokalna agencija za zaštitu okoliša također je vozaču izrekla kaznu od 1000 dolara.

Tijela Evropske unije (EU) i nacionalni regulatorni, subjekti iz država članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.

Lokalni dužnosnici su objasnili da je ovaj VW Golf četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali smeće i koji su uhvaćeni na djelu.

Vozač za sada ne može vratiti svoj automobil, a morati će tužbom dokazati da nije prekršio zakon, ali tek nakon što se podmire kazne.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE