Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Policija ga traži, a on se dopisuje: Jetmir je osumnjičen za ubistvo studentkinje Ivane, ali izgleda ne mari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jetmir Gocaj koji je zvanično osumnjičen za ubistvo Ivane Krivokapić (26) i danas je, nakon što je Više javno tužilaštvo zatražilo izdavanje potjernice za njim, nastavio da se ponaša sasvim opušteno iako mu svakog trenutka prijeti hapšenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako, ovaj muškarac nastavlja da odgovara na poruke na društvenim mrežama i pravi se lud na činjenicu da ga srpska policija uveliko traži!

Jetmir je od Ivaninog ubistva sve vrijeme aktivan na društvenim mrežama. Redovno kači patetične statuse u kojima glumi ožalošćenog “prijatelja”, a sve vrijeme uredno odgovara i na poruke koje mu stižu na Fejsbuk.

Od prve informacije da je osumnjičen, do zvaničnog saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je saopštilo da traži da se raspiše potjernica za njim, Jetmir je novinarki Blica odgovorio na svaku poruku i sramno pokušavao da se napravi “lud” na optužbe.

Poruke vam prenosimo u cjelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po saopštenju Višeg javnog tužilaštva da je Jetmir zvanično osumnjičen novinarka Blica pisala je osumnjičenom Jetmiru G., “da li vidi da li će se javiti policijji”, na šta je dobili sarkastičan odgovor:

“Jedino da prespavam tamo – napisao je on, pa dodao: “Niko me ne traži, šta je sa vama ljudi dokoni ste više. Pozdrav”.

Na poruke je i odgovarao dva dana ranije, kada su novinari dobili nezvanično saznanje da je upravo on osumnjičen. On se u porukama koje je slao pravdao da nije kriv, a na da li će se javiti policiji? Jetmir G. ubjedljivo je odgovarao:

– Naravno, ja sam se javio policiji ujutru. Obavili smo razgovor, dao sam izjavu i kada sam se pojavio rekao sam da me tražite, svi su bili u fazonu ko te traži? – napisao je tada on i i zaprijetio da će tužiti medije, ali i ljude koji “mu prijete”.

Kako je Jetmir G. komentarisao Ivanino ubistvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni za stravični zločin novinarki Blica sa kojom je komunicirao neposredno nakon ubistva preko društvenih mreža rekao je: “kada policija nije bila u stanju da dođe do toga ko je to mogao da uradi, onda mi i vi možda nikada nećemo znati”.

Osumnjičeni Jetmir razmijenio je sa novinarkom na desetine poruka u kojima je konstantno komentarisao da “nije prvi put da se nešto ovog tipa ne saznaje”.

Poruke na koji način je pokušavao da skrene pažnju sa sebe, usmjeri istragu u drugom pravcu i sebe predstavi kao ožalošćenog prijatelja donosimo u cjelosti.

Nije ni prvi ni zadnji slučaj da se nešto ovog tipa ne saznaje, kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji. Svi mi čekamo taj nalaz kako bi nešto više saznali. Poslije toga ćemo da vidimo – rekao je Jetmir na pitanje novinarke šta je moglo da prethodi Ivaninoj smrti koja je u tom trenutku još uvijek bila misteriozna – nije se znalo da je ubijena.

Nakon ovih poruka može se zaključiti da je osumnjičeni na sve načine pokušavao da prikrije tragove i da se nadao da neće biti sumnjiv niti da će ga policija naći.

Napomenuo je i da je njihov odnos bio kao između brata i sestre.

– Mi smo bili planinski prijatelji. Ona je voljela planinu, upoznali smo se na Prokletijama kod nas, odnos između mene i Ivane bio je kao između brata i sestre, šta da vam drugo kažem – napisao je on neposredno nakon ubistva.

Na pitanje novinarke Blica da li mu je nešto sumnjivo i šta bi moglo da prethodi ovome? Osumnjičeni se pravdao.

– Pa odakle bih ja znao, ne razumijem kako bih ja to mogao da znam – napisao je on.

Naime, on je na društvenim mrežama na svom profilu, kako bi otklonio sumnju, nakon ubistva oprostio od Ivane i objavljivao njihove zajedničke fotografije.

– Anđele moj, počivaj na miru, neka ti je laka crna zemlja. Svi smo mi Alahovi i njemu se vraćamo – napisao je on ispod slike gdje Ivana i on zajedno ukrašavaju novogodišnju jelku.

– Nedostaju mi naši dani, kada je sve bilo jednostavno. Kada mi je za osmjeh bilo dovoljno samo da te vidim i čujem – napisao je on.

Na jednoj od objava opisao je koliko mu Ivana fali.

– Uzalud je… Fališ. Dane preživim nekako. Zatpram se obavezama i glupostima da ne misli, ali noći. Noći me slome – napisao je Jetmir.

Podsjetimo, tijelo ubijene studentkinje Ivane Krivokapić, pronašla su braća 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice.

Sa vrata su joj pokidana dva lančića, koja su ostavljena na komodi, a pored je pronađen mobilni telefon sa maskom kao i kožni rokovnik. Povrede na prstima i rukama mogle bi da ukazuju da borila sa ubicom.

- Marketing -