Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Pokušajte: Test od četiri pitanja može da pokaže dominantnu karakternu osobinu

Psihološka istraživanja pokazuju da na osnovu pokreta osobe i njenih gestova, odnosno neverbalnog govora, možete puno o njoj otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj jednostavan test ličnosti sastoji se od 4 koraka, odnosno pitanja, a rješenja mogu otkriti vaše glavne karakterne osobine. Možete isprobati ovaj test na sebi, ali i na partneru, prijateljima, članovima porodice.

Test ličnosti sa pokretima ruku – uradite sljedeće:

Spojite šake tako što ćete isprepletati prste, tako da prsti budu spolja, a unutrašnjost šake ka unutra. Ako je palac desne ruke na vrhu, napišite broj 2 na parčetu papira, ako je lijevi prst na vrhu napišite broj 1.

Naciljajte nevidljivu metu, zatvorite jedno oko… Ako lijevo oko ostane otvoreno, onda zapišite broj 1 ako je desno, onda 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekrstite ruku ispod grudi i obratite pažnju koja ruka vam je iznad. Ako je lijeva ruka naslonjenana desnu desnu ruku, zapišite broj 1, ako je desna na vrhu, onda broj 2.

Stavite jednu šaku u drugu. Ako je lijeva ruka na vrhu, onda zapišite broj 1, ako je desna, onda broj 2

Rezultati na osnovu zapisanih brojeva:

“2222” – stabilan tip karaktera, sigurnost, izbjegavanje sukoba

“2221” – imate najupadljiviju karakternu osobinu – ekstremnu neodlučnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“2212” – društveni ste, uvijek možete pronaći zajednički jezik sa skoro svima.

“2111” – uporni ste, radite sve sami, ne tražite podršku drugih.

“2211” je prilično rijetka kombinacija. Društveni ste, uspostavljate kontakt, i imate nevjerovatno nježnu i ljupku narav.

“2122” – vi ste “tehničar” i imate analitički način razmišljanja. Uvijek razmišljate razumom, djelujete hladno u odnosu prema drugima.

“2121” – najređa kombinacija, bespomoćnost, podložnost uticaju ljudi. Slušajte više svoje srce.

“1112” – Emotivni ste, energični i odlučni.

“1222” – Ova kombinacija je prilično česta. Emotivni ste, ali vam nedostaje istrajnost i upornost u

rješavaju životna pitanja, podložni su uticaju drugih ljudi, imate dobre komunikacijske veštine što privlači druge ka vama.

“1221” – Emocionalnost, nedostatak istrajnosti, veoma mekan karakter, naivnost.

“1122” – Vi ste osoba sa prijateljskim karakterom, ali u isto vrijeme djelujete pomalo naivno i jednostavno. Imate tendenciju da potiskujete stvari u sebi. Imate puno interesovanja, ali nemate vremena za sve.

“1121” – Mnogo vjerujete ljudima i imate nežan karakter. Najvjerovatnije ste kreativna osoba.

“1111” – vi ste izuzetno nekonzervativna osoba. Kreativnost preuzima vaš život Težite stvarima van okvira, živite kako želite, ali ste ponekad i sebični.

“1212” – Vi ste osoba jake volje, moglo bi se reći, tvrdoglava, ostavrujete svoje ciljeve.

“1211” – Skloni ste introspekciji, malo ste zatvoreni, što vam prilično otežava pronalaženje prijatelja, ali sta jaki duhom i ono što zamislite lako možete i da ostvarite.

“2112” – Imate lagane i opuštene osobine karaktera, mirno pronalazite nove prijatelje, sklapate poznanstva i imate hobije.