Pitanje je da li bi preživjela: Oglasili se ljekari o stanju djevojčice koju je otac držao zatočenu

Djevojčica (8), koju je, kako se sumnja, otac držao u kadi i zlostavljao u stanu na Zvezdari nalazi se, kako se saznaje, u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rečeno u ovoj ustanovi, djevojčica je primljena radi rehidratacije i realimentacije.

“Ona joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti”, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi za Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su prekjučer mediji pisali, dijete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnjelo i zapušteno, da kada su je vidjeli dežurni doktori svi su zaplakali!

Prema informacijama, brigu o djevojčici je preuzelo Prihvatilište za djecu, nakon što je primljena u bolnicu kada ju je policija zatekla zatvorenu u stanu u kojem je živjela sa ocem.

“Ona je bila u stanu sa ocem koji joj je povremeno davao hranu. Djevojčica je po dolasku u bolnicu bila jako loše, dehidrirana, neuhranjena. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mjesecima. Da je ostala u tom stanju još pet dana, pitanje je da li bi preživjela”, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako se saznaje, djevojčica je smještena na odjeljenje gastroenterologije u Tiršovoj.

“Djevojčica je jako neuhranjena, to je najveći problem. Ljekari joj bukvalno daju po mrvicu hrane kako bi je zasitili, jer ne može da jede. Zastrašujuće je kako malena izgleda. Ljekari se maksimalno trude da je što prije povrate”, kaže izvor.

Djevojčica je bila premršava za svoj uzrast.

Djevojčicu je u stanu držao njen otac Uroš Pašajlić (38) za kojim je bila raspisana potjera, a za sve se saznalo kada je žena sa kojom je bio u emotivnoj vezi, sa razbijenim nosem i podlivima ispod oka došla u policijsku stanicu i prijavila ga za nasilje.

Pašajlić je jučer pronađen danas poslije 4 dana potrage, i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

NAJNOVIJE