Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovo su najpopularniji američki tiktokeri. Zarađuju milione od te platforme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Američke Države pred zabranom su najpopularnije društvene mreže među mladima. Zastupnici Predstavničkog doma usvojili su zakon koji bi mogao zabraniti TikTok. Senat treba potvrditi zakon kako bi on stupio na snagu pa još nije jasna sudbina TikToka u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonom bi se TikTok zabranio u američkim trgovinama aplikacija osim ako se platforma društvenih medija, koju koristi otprilike 170 miliona Amerikanaca, ne odvoji od svoje kineske matične firme ByteDance. Dakle – korištenje TikToka u Americi ovim bi zakonom bilo zabranjeno.

TikTok je 2022. godine postao najpopularnija društvena mreža na svijetu, posebno među mlađim generacijama. Tada je pretekao Instagram, do tada najpopularniju društvenu mrežu, po broju preuzimanja. Neki od najpoznatijih tiktokera, koji od te mreže i zarađuju, stižu upravo iz SAD-a.

Donosimo vam pet najpopularnijih tiktokera iz Amerike. Sigurni smo da vam je, ako imate TikTok, barem neko od njih iskočio na naslovnici.

5. Dixie D'Amelio (56 miliona pratitelja)

TikTokom je došla do slave. Objavljivati je počela 2019. godine, malo poslije svoje sestre Charli. Prema izvješću Forbesa, 22-godišnja Dixie D'Amelio jedna je od tiktokerica koje najviše zarađuju u Americi. Njezino bogatstvo procjenjuje se na 15 miliona dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedna od najpopularnijih osoba na TikToku, Dixie je vrlo tražena osoba za sklapanje ugovora s brendovima. U 2020. godini od sponzorstava i mercha zaradila je tri miliona dolara. Čak je radila sa slavnim osobama poput Wiza Khalife.

@dixiedamelio

the Liquirosso trio you need this holiday season ♥️ @Valentino.Beauty #ValentinoBeautyPartner  @sephora

♬ original sound – dixie

Osim na TikToku, Dixie je popularna na brojnim drugim društvenim mrežama i digitalnim platformama. Na Hulu se emitira emisija o njezinoj porodici pod nazivom The D'Amelio Show, a Dixie sama vodi talk show na YouTubeu pod nazivom The Early Late Night Show.

4. Zach King (81 milion pratitelja)

34-godišnji Zach jedan je od onih koji je prije TikToka koristio Vine. Redatelj je i iluzionist. Zahvaljujući svojim mađioničarskim trikovima, privukao je milione pratitelja.

Krajem 2019. King je objavio svoj najgledaniji TikTok, u kojem je izgledalo kao da leti na metli. Video je na TikToku pregledan više od dvije milijarde puta. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 13 miliona dolara.

@zachking

They rejected my application to Hogwarts but I still found a way to be a wizard. 🧹#illusion #magic #harrypotter

♬ Zach Kings Magic Broomstick – Zach King

Popularan je i na YouTubeu. Godine 2013. King je pobijedio na YouTubeovom natjecanju za kreatore NextUp i dobio 35.000 dolara i putovanje u New York na četverodnevni kamp za kreatore na YouTubeu.

@zachking

Will Gordon approve my cooking? @Gordon Ramsay

♬ original sound – Zach King
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Addison Rae (88 miliona pratitelja)

23-godišnja Addison je svoje TikTok putovanje započela 2019. godine. Pokretala je plesne trendove, što joj je pomoglo da dođe među najpopularnije tiktokerice u Americi. Nakon slave na TikToku 2021. godine debitirala je kao pjevačica s pjesmom Obsessed.

Njezino bogatstvo procijenjeno je na 20 miliona dolara. Njezina zarada dolazi od sponzorstava, mercha i produkcijskih ugovora. Prema Forbesovom izvještaju, Addison je od TikToka u 2021. godini zaradila 8.5 miliona dolara.

@addisonre

@itembeauty BLUSH in OOPSIES and @addisonraefragrance in HAPPY AF ✨✨✨💗💗🎀🎀🌷🌷🌷🌷💫💫💫

♬ original sound – EX7STENCE™

2. Bella Poarch (93 miliona pratitelja)

27-godišnja Bella imala je najgledaniji video na TikToku u 2020. godini. To je ujedno bio i početak njene aktivnosti na toj platformi. U početku je objavljivala sadržaj o videoigrama i cosplayu.

@bellapoarch

Outfit of the day from @Hot Topic🔥#sponsoredbyht

♬ original sound – Bella Poarch

Sponzori je vole i radila je reklame za, između ostalih, Google, Pradu i Tinder. Sklopila je ugovore s luksuznom modnom kućom Moncler i videoigrom Call of Duty. U maju je Poarch objavila svoj prvi singl Build a Bitch, koji je dosegao 56. mjesto na Billboardovoj ljestvici.

Njezino bogatstvo procijenjeno je na devet miliona dolara. Bella je prije slave na TikToku bila u američkoj mornarici te je tri godine služila u Japanu i na Havajima.

@bellapoarch

Crush dance ft @enhypen🫶🏻 #ENHYPEN

♬ Crush – Bella Poarch & Lauv

1. Charli D'Amelio (152 miliona pratitelja)

Najpraćenija Amerikanka na TikToku je 19-godišnja Charli D'Amelio. Rođena je u Connecticutu, prije društvenih mreža bavila se plesom, a na TikToku je počela redovno objavljivati prije pet godina.

Isprva je dijelila plesne videozapise koji su ubrzo postali viralni. Njen sadržaj sada je raznovrstan – ima tu i plesa, šminkanja, kuhanja… Njeni videi imaju preko 11 milijardi lajkova.

Prije TikToka niko nije znao za nju, a sada je njezino bogatstvo procijenjeno na 30 miliona dolara. Nakon viralnih videa na TikToku Charli je ostvarila brojna sponzorstva, pokrenula podcast, a na Hulu se emitira emisija o njezinoj porodici pod nazivom The D'Amelio Show.

Neki podaci kažu da naplaćuje nevjerojatnih 100.000 dolara po sponzoriranoj objavi na TikToku.

- Marketing -