Ovo nije lapsus, ovo je projekat! Oštre reakcije Zlatana Begića i Mahira Mešalića na Schmidtovo razdvajanje građana BiH i RS

Zastupnici DF-a Zlatan Begić i Mahir Mešlić oštro su reagovali nakon što je visoki predstavnik prilikom posjete Banja Luci, gdje se susreo s biskupom Komaricom, jasno razdvojio enitet Rs od države Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“OHR u svom saopštenju nakon posjete Christian Schmidt-a biskupu Komarici u Banjoj Luci, stavilo u istu ravan RS i Bosnu i Hercegovinu! Ima li još neko poniženje da nam priredite?! Pa svi stanovnici u RS-u su i građani BiH, međutim svi građani BiH nisu i stanovnici RS-a. Nadam se da u OHR-u znaju da RS i BiH nisu dvije ravnopravne države”, poručio je Mešalić.

“Christian Schmidt je Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj zemlji nema on šta raditi “podjednako za sve građane RS i BiH” kako to piše u OHR saopštenju”, dodao je Mešalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni zastupnik Zlatan Begić smatra da Schmidtova agenda nije tajna.

“Njegova agenda nije tajna, samo je pitanje ko na to pristaje, a ko sa gnušanjem odbija. Ovo nije lapsus, ovo je projekat. Je li svanulo”, napisao je Begić na svome Facebook profilu.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE