Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovo je žrtva bolesne ljubomore! Dedo ubio komšiju jer se unuk zaljubio u njegovu ženu!

Muškarac N. S. (51) iz sela kod Lebana ubijen je u subotu, a njegovo tijelo pronađeno je u šumi. Osumnjičeni za zločin su T. P. (77) i njegov unuk M. P. (33) iz susjednog sela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deda i unuk su, podsjetimo, uhapšeni jučer, a T. P. je, navodno, detaljno opisao šta se dogodilo i priznao je zločin, gde je između ostalog naveo da ga je na ubistvo nagovorio unuk koji je bio zaljubljen u ženu ubijenog?!

Mještani sela kod Lebana gdje živi pokojni N. S. za Kurir kažu da je bio izuzetan čovjek koji je svima pomagao.

– N. S. je bio dobar, porodičan čovjek koji je vrijedno radio kako bi sve stvorio svojoj porodici. Kada se oženio došao je kod ženinih i lijepo se uklopio sa svima i imao je firmu za drva – kaže jedan od komšija i dodaje:

– Šokirali smo se kad smo čuli šta se dogodilo, i ne možemo da vjerujemo da ga više nećemo vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš sagovornik kaže i da su do njih došle priče da je M .P. nagovorio dedu da ubije N. S.

– Čuli smo da je M. P. to uradio zbog žrtvine žene. Sumnja se da je nagovorio dedu, jer je on već stariji i možda neće robijati za zločin – kaže za Kurir jedan od mještana sela.

Podsjetimo, deda i unuk su navodno pratili N. S. dok je išao u šumu kako bi nabrao badnjake koje je njegova supruga kasnije prodavala. Ubijen je iz puške. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje zločina.