Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ovako izgleda ručak na Antarktiku: Fotografija snimljena na – 64 stepena

Fotograf Jeff Capps, koji živi na Antarktiku, objavio je zanimljivu fotografiju svog ručka snimljenu na – 64 Celzijevih stepeni.

Naime, fotografirao je potpuno zaleđene rezance i gazirani sok. Jednu djevojku koja ga prati na Instagramu je zanimalo jesu li se baš ovako zaledili, na što je on odgovorio da ih ne podupire ništa osim leda, iako je trebalo malo poraditi na tome da izgledaju lijepo.

Jeff inače objavljuje mnoge zanimljive detalje života na Antarktiku. Nedavno je otkrio da nemaju vatromet, ali da ekstremnu hladnoću mogu iskoristiti u svoju korist kako bi napravili zadivljujuće prizore.

Budući da je gotovo 98 posto Antarktika prekriveno ledom, ne iznenađuje činjenica da je ovdje ranije izmjerena temperatura od čak – 89 stepeni.

Podsjećamo, u novembru prošle godine kompanija “Norse Atlantic Airways“ saopćila je kako je ušla u historiju kao prva aviokompanija koja je avionom Boeing 787 Dreamliner sletjela na Antarktik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naveo Norveški polarni institut, ovo je bio najveći putnički avion koji je sletio na ovo područje. Pista na koju je avion sletio duga je tri kilometra te je široka 60 metara, piše Index.