Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Otac mu isključio internet jer je puno igrao video igara, onda je uslijedila drama: “Kad dedo umre sve će u vazduh”

Otac je potvrdio kako mu je isključio internet jer je cijelu noć budan, igra igre, tokom dana spava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka (26) iz Hrvatske je uhapšen nakon što je vikao na oca i prijetio da će kuću dići u vazduh jer su mu isključili internet kako bi ga spriječili da igra igre na kompjuteru.

Prema presudi, porodična drama dogodila se u septembru prošle godine dva dana zaredom u kući u okolini Varaždina.

Prvi put, 20. septembra oko podneva pod uticajem alkohola prijetio je ocu riječima: “Kad dedo umre sve će u vazduh”, i to jer otac nije htio da mu uključi internet da on igra video igre.

Dan kasnije oko 20.45 sati opet je tražio da mu uključe internet, “na šta mu je otac rekao da ne može, da će opet cijelu noć igrati igre, pa je okrivljeni počeo da viče i galami da će pojačati muziku u kuhinji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je ušao u kuhinju, zaključao se pa je na tv prijemniku vrlo glasno pojačao muziku, a to je smetalo ukućanima koji nisu tom prilikom mogli da spavaju, čime je svojim ponašanjem kod oca prouzrokovao osećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva – navodi se u presudi koja je donijeta ovih dana.

Uznemireni otac pozvao je policiju koja je Luku uhapsila oko 23.25 sati i odvela ga u pritvor u policijsku stanicu. Mladić je odbio alkotestiranje. Luka se na sudu branio kako je popio samo jedno pivo od pola litra i priznao riječi “kad dedo umre, sve će u vazduh”.

Rekao sam to jer otac nije htio da mi uključi internet. A muziku sam te noći pojačao na televizoru jer je otac glasno grickao tortilje. Nisam vikao na njega, niti sam primjetio da im je smetao preglasan zvuk na TV-u – tvrdi Luka.

Otac je potvrdio kako mu je isključio internet jer je cijelu noć budan, igra igre, tokom dana spava. Kaže kako im nakon toga prijeti da će on sada sve njih maltretirati budući da su navodno oni njega maltretirali kad je bio mali, prenosi Kurir.