Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Osuđenici KPZ Zenica obilježili Dan nezavisnosti BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu Dana nezavisnosti BiH, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, a koji su članovi dramske i muzičke sekcije, uz asistenciju osoblja Zavoda te dramskog pedagoga i direktora zeničkog pozorišta Miroljuba Mijatovića, jučer su priredili prigodan program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programski dio sadržavao je muzički i recitatorski dio, a svečanosti u povodu 1. marta prisustvovali su osuđenici, stražari i drugo osoblje Kazneno-popravnog zavoda na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom.

@kpzzenicaofficial

Prije šest mjeseci kada sam imenovan za direktora i kada su me svi napadali vi ste vjerovali u mene, mislim na kompletan zatvor, te pružili maksimalnu podršku i hvala vam na tome. Nakon šest mjeseci nema potrebe više govoriti šta sam i ko sam budući da se sve vidi jer je moj rad transparentan. Moj cilj je samo jedan – unaprijediti zatvor na jedan viši stepen, tamo gdje mu je i mjesto. U historiji zatvora nikada nije bio direktor koji je bio bez oraha u džepu i svoj rad obznanjivao transparentno sve ono što radi jer radi po zakonu. #fyp #rusmirisak #kpzzenica #kpz #zenica #zatvorzenica #zatvor #foryoupage #dannezavisnosti #viral

♬ original sound – Rusmir Isak

Prisutnima se obratio direktor Isak koji je ukazao na značaj Dana nezavisnosti BiH, ali se i zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju i očuvanju nezavisnosti naše države.

  • Čestitam učesnicima na fenomenalnom programu, ali i zahvalim svima koji su bili uključeni u njegovu realizaciju. Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas i ovom prilikom želim čestitati Dan nezavisnosti BiH svim Bosancima i Hercegovcima u želji da gradimo prosperitet i demokratiju BiH za bolju budućnost svih građana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, kazao je Rusmir Isak.

Bila je ovo i prilika da se osvrne na rad tokom proteklih šest mjeseci otkako je imenovan na odgovornu funkciju direktora najstarijeg zatvora zatvorenog tipa u Federaciji BiH.

  • Prije šest mjeseci kada sam imenovan za direktora i kada su me svi napadali vi ste vjerovali u mene, mislim na kompletan zatvor, te pružili maksimalnu podršku i hvala vam na tome. Nakon šest mjeseci nema potrebe više govoriti šta sam i ko sam budući da se sve vidi jer je moj rad transparentan. Moj cilj je samo jedan – unaprijediti zatvor na jedan viši stepen, tamo gdje mu je i mjesto. U historiji zatvora nikada nije bio direktor koji je bio bez oraha u džepu i svoj rad obznanjivao transparentno sve ono što radi jer radi po zakonu, rekao je direktor Isak.
- Marketing -