Odmah je žestoko kažnjen: Amerikanac parkirao Ferrari nasred slavnog trga u Firenci

Parkirao je na trgu starom 700 godina, taman ispred gradske vijećnice. Nije poznato zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki turisti su na glasu kao dobri potrošači, ali nerijetko se ponašaju nepromišljeno, pa čak i bahato. Posljednji primjer iz Italije ide u tom smjeru. Naime, američki turist se dovezao u sportskom automobilu nasred glavnog trga u Firenci i tamo parkirao.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavni Piazza della Signoria je izgrađen 1330. godine i okružen je brojnim historijskim znamenitostima, uključujući kopiju skulpture Michelangelovog Davida i gradsku vijećnicu. Policija nije mogla ostati imuna na takav prekršaj, pa je promptno reagirala.

 

 

U službenom priopćenju stoji kako je turist 20. marta “nerazumno vozio” ulicom Via de Gondi i potom u 13:15 parkirao automobil na trgu. Policajci su odmah legitimirali 43-godišnjeg vozača, koji nije imao važeću međunarodnu vozačku dozvolu, te su mu uz taj pridodali i prekršaj za parkiranje u pješačkoj zoni i vožnju u krivom smjeru. Morao je platiti kaznu u iznosu od 470 eura.

 

 

O cijelom događaju izvijestio je i CNN naglašavajući kako ovo nije prvi slučaj da Amerikanci grubo krše prometna pravila u Firenci. Samo mjesec dana ranije turist iz Kalifornije je unajmljeni Fiat Pandu vozio srednjovjekovnim mostom Ponte Vecchio preko rijeke Arno, koji je isključivo pješački. Platio je kaznu od 500 eura.

 

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE