― Marketing ―

Odmah je žestoko kažnjen: Amerikanac parkirao Ferrari nasred slavnog trga u Firenci

- Marketing -

Parkirao je na trgu starom 700 godina, taman ispred gradske vijećnice. Nije poznato zašto.

Američki turisti su na glasu kao dobri potrošači, ali nerijetko se ponašaju nepromišljeno, pa čak i bahato. Posljednji primjer iz Italije ide u tom smjeru. Naime, američki turist se dovezao u sportskom automobilu nasred glavnog trga u Firenci i tamo parkirao.

 

- Marketing -

Slavni Piazza della Signoria je izgrađen 1330. godine i okružen je brojnim historijskim znamenitostima, uključujući kopiju skulpture Michelangelovog Davida i gradsku vijećnicu. Policija nije mogla ostati imuna na takav prekršaj, pa je promptno reagirala.

 

 

U službenom priopćenju stoji kako je turist 20. marta “nerazumno vozio” ulicom Via de Gondi i potom u 13:15 parkirao automobil na trgu. Policajci su odmah legitimirali 43-godišnjeg vozača, koji nije imao važeću međunarodnu vozačku dozvolu, te su mu uz taj pridodali i prekršaj za parkiranje u pješačkoj zoni i vožnju u krivom smjeru. Morao je platiti kaznu u iznosu od 470 eura.

 

 

O cijelom događaju izvijestio je i CNN naglašavajući kako ovo nije prvi slučaj da Amerikanci grubo krše prometna pravila u Firenci. Samo mjesec dana ranije turist iz Kalifornije je unajmljeni Fiat Pandu vozio srednjovjekovnim mostom Ponte Vecchio preko rijeke Arno, koji je isključivo pješački. Platio je kaznu od 500 eura.

 

 

- Marketing -