― Marketing ―

Od početka godine u BiH ušlo po 30-ak hiljada državljana Ukrajine i Rusije

- Marketing -

Od početka rata u Ukrajini, 24. februara, do 21. augusta ove godine u BiH je ušlo 31. 153 državljana Ukrajine, a od početka godine 32. 349.

Od 24. februara do 21. augusta na ulazu u BiH evidentirano je 29. 147 državljana Rusije.

Prošle godine, u istom razdoblju, na ulazu u BiH registrirano je 5. 850 državljana Rusije, a državljana Ukrajine 20. 804, što znači da su se dolasci ruskih državljana otada povećali – ustvrdili su iz Granične policije BiH.

- Marketing -

U BiH je od početka godine do 21. augusta evidentirano 32. 349 državljana Ukrajine, dok je, u istom razdoblju, na ulazu u BiH, evidentirano 32. 422 državljana Rusije.

– Usporedbe radi, prošle godine, u istom razdoblju evidentirano je 6. 687 državljana Rusije i  21. 236 državljana Ukrajine – izjavila je za Fenu glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican Bošković.

Podsjetimo da je Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti u aprilu donijelo odluku kojom se olakšava ulazak i boravak državljana Ukrajine u Bosni i Hercegovini po osnovu humanitarnih razloga uzrokovanih sigurnosnom situacijom u toj zemlji. Građanima Ukrajine odobren je tako boravak u trajanju do šest mjeseci, s tim da privremeni boravak može biti i produžen po osnovu humanitarnih razloga. (Fena)

- Marketing -