Na graničnim prijelazima BiH evidentirano više od od 20 miliona putnika

Od početka godine do 11. augusta državnu je granicu BiH, na ulazu i izlazu, prešlo ukupno 20.508.310 osoba, a gužve na prijelazima i dalje ne jenjavaju. Najfrekventniji su Gradiška, Orašje, Rača i Brod.

Usporedbe radi, prošle godine, od 1. januara do 9. augusta, državnu granicu prešlo je 13.752.219 osoba, od kojih je na ulazu u BiH evidentirano 7.008.298.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U junu je državnu BiH granicu prešlo 3.084.325 osoba, od toga samo na ulazu u BiH njih 1.561.215.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U julu je pak državnu granicu prešlo 3.979.723 osoba, od kojih je na ulazu u BiH evidentirano njih 2.099.557.

Glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican Bošković u razgovoru za Fenu je kazala da su prilikom ulaska u BiH, uz državljane BiH, registrirani državljani Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Ona napominje da je promet i dalje povećan na granicama, s obzirom i na turističku sezonu, a posebno, navodi, otkako su na graničnim prijelazima, prilikom ulaska u BiH, ukinute epidemiološke mjere protiv covida – 19.

Glasnogovornica GP BiH ističe kako su najfrekventniji granični prijelazi Gradiška, Orašje, Rača i Brod te savjetuje da se putnici prije puta informiraju o stanju prometa na prijelazima.

– Granična policija BiH poduzima sve mjere na smanjenju gužvi i čekanja na graničnim prijelazima, a svakako putnicima preporučujemo da se prije namjeravanog putovanja informiraju o stanju prometa na graničnim prijelazima i da koriste najbliže ili susjedne granične prijelaze s manjom frekvencijom prometa – poručila je glasnogovornica Franka Vican Bošković. (Fena)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...