Objavljen snimak: Ukrajinci uništavaju tenk, ruski vojnik uspio izbjeći smrt za milimetar

Snimljen je nevjerovatan trenutak u kojem ruski vojnik bježi iz tenka koji se našao na udaru ukrajinskih projektila. Na snimku koju je snimio Azov bataljon u Mariupolju, ukrajinci su napali ruski tenk pri čemu je poginuo najmanje jedan vojnik, a samo je vozilo uništeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski vojnik za dlaku je izbjegao smrt tako što je pobjegao iz tenka između dva napada od kojih ga je jedan promašio za samo nekoliko metara.

Snimak načinjen dronom pomoću kojega se navode projektili, prikazuje ruski tenk kako ide niz ulicu kroz stambenu četvrt grada. Par sekundi nakon što tenk skrene na raskrsnici, raketa gađa stražnji kraj tenka i promašuje ga za dlaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenk s velikim, bijelim slovom ‘Z’, zaustavlja se i tada postaje laka meta za ukrajinske projektile. Uskoro iz vozila počinje sukljati dim. U očajničkom nastojanju da pobjegnu, ruske su snage pokušale okrenuti tenk, ali tada ih pogađaju po treći put.

Tada posada tenka pokušava pobjeći. Na snimku se vidi otvaranje poklopca i dim koji izlazi iz unutrašnjosti vozila.

No kako se napad nastavlja, četvrti projektil pogađa sredinu tenka pri čemu je poginuo najmanje jedan vojnik koji je pokušao pobjeći. Drugi vojnik u posljednji čas izlazi iz tenka i skače na tlo te bježi u zaklon. Ukrajinske snage koristeći protutenkovske projektile (ATGM), čini se, ciljaju vojnika u bijegu, a ne sam tenk.

Rus tada biva odbačen na zemlju. Vojnik se nekako uspijeva odmaknuti od tenka na kojega i dalje padaju projektili.

Sudbina ruskog vojnika nije poznata. Kad se dim razišao, na snimku se moglo vidjeti tijelo poginulog ruskog vojnika kao i ostaci tenka. Video je snimio zloglasni ukrajinski Azov bataljon, a podijeljen je na Facebook stranici ukrajinske vojske. (Jutarnji.hr) |

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE