Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Objavljen snimak: Kondukter iskočio iz voza i spasio dijete sa šina, majka zahvalna

Željeznički kondukter Marcus Higgins je u New Yorku poslije skoka iz voza uspio da uhvati i spasi trogodišnjeg dječaka, koji se našao blizu elektrificirane šine, saopštila je lokalna uprava za transport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se da je William Kennedy, koji je 6. aprila upravljao vozom, prvi uočio dječaka na šinama željeznice u blizini Terrytowna, sjeverno od New Yorka, i poslao hitnu radio-poruku.

“Sjeverno od vas je jedno dijete”, može se čuti kako neko govori na video snimku, dok se obraća posadi voza koji se približava sjeveru.

Pored toga, na snimku se vidi i kako voz ide polako dok posada ne primijeti dijete. U tom momentu pomoćnik konduktera Marcus Higgins skočio je iz voza, uhvatio dječaka sa treće šine i odnio ga na sigurno.

U međuvremenu, drugo dvoje radnika željeznice primijetilo je djetetove majku i sestru, koje su jecale na uglu ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U momentu kada vidite dijete u ovakvoj situaciji, vaš prvi instinkt je da se uvjerite da je bezbjedno, a drago mi je da je naša posada bila tamo i mogla da pomogne”, naveo je on.

Nakon što je Higgins spasao mališana porodica je ponovo bila okupljena na stanici Terrytown, a na snimku se vidi kako majka grli dijete.

Dječakova majka zahvalila se željezničarima i rekla im da je njen sin autističan i teško govori.