Novi iPhone korisniku istopio USB-C kabl i opekao prste

Jedan korisnik se našao u problemu kada mu se jeftini USB-C kabl istopio i opekao mu prste, dok je preko noći punio iPhone 15 Pro Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno su propisi Evropske unije primorali Apple da koristi USB-C portove za svoju iPhone 15 seriju. Međutim, možda nije najbolja ideja da koristite bilo koji USB-C kabl za punjenje svog iPhonea, u šta se uvjerio i jedan korisnik.

Korisnik je na Redditu podijelio svoje iskustvo, ističući da se njegov iPhone 15 Pro Max toliko zagrijao puneći se preko noći, da mu je istopio USB-C kabl i opekao mu prste. On nije koristio zvanični Apple kabl, nego jeftni adapter i USB-C sa Amazona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NoisilyMarvellous je na Redditu objavio i fotografiju svog iPhone 15 Pro Max uređaja sa ostacima istopljenog USB-C kabla.

On ističe da je koristio adapter i USB-C kabl, kupljene na Amazonu: “Oba proizvoda sam koristio mjesecima bez ikakvih problema”.

Telefoni iz iPhone 15 serije su se ranije već suočavali sa problemima sa pregrijavanjem, ali do sada nije bilo slučajeva da se telefon toliko zagrije da istopi kabl i opeče korisnika.

(B92)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE