Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nove tvrdnje Medvedeva “Svijet je bolestan, na pragu smo novog svjetskog rata”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik predsednika Savjeta za bezbjednost Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je danas da je svet “bolestan” i vjerovatno na pragu novog svetskog rata, ali da se to može izbjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijet je bolestan. I sasvim je verovatno da je na pragu novog svjetskog rata. Da li je to neizbježno? Ne, nije, rekao je Medvedev tokom razgovora sa učesnicima obrazovnog maratona “Znanje”, prenose RIA Novosti.

 

Dodao je da svjetski rat može biti izbjegnut, ali da neće da pravi prognoze, jer su one, kako je ocijenio, “nezahvalan posao”.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvedev je rekao da potencijalni protivnici ne bi trebalo da potcjenjuju Rusiju kada je reč o upotrebi nuklearnog oružja, podsjećajući da, prema osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja, nuklearno oružje može biti upotrebljeno u slučaju da se agresija na Rusiju izvrši upotrebom drugih vrsta naoružanja, koje ugrožavaju samo postojanje države.

 

– Zato sve te priče da ‘Rusi to nikada nece učiniti’ ili obrnuto, ‘Rusi nas sve vreme plaše upotrebom nuklearnog oružja’ – ne vrijede ništa – rekao je Medvedev.

 

Dodao je da, “ako imate neku vrstu oružja u rukama… morate biti spremni u određenoj situaciji na to da vam ruka neće zadrhtati da ga upotrebite”.

- Marketing -