Nova era taekwondoa: Demo tim Bosna-Rudar oduševio prisutne u OŠ “15. April”

Demo tim Bosna-Rudar, u svježem sastavu, oduševio je prisutne u Osnovnoj školi “15. April” u Kaknju svojom demonstracijom vještina taekwondoa i rada kolektiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su u podmlađenom sastavu, članovi demo tima priredili su spektakularan show koji je mnoge inspirirao, a vjeruje se da će ova prezentacija biti presudna u usmjeravanju mladih prema sportu i zdravom mentalnom i fizičkom razvoju.

Ova demonstracija označava i novu lokaciju za Bosna-Rudar tima, koja se nalazi u Osnovnoj školi “15. April” u Kaknju. Tim će biti pod vodstvom trenera Adnana Kozle i Edina Kajevića, uz podršku njihovih asistenata. Osim što su se predstavili, Bosna-Rudar tim nudi besplatne upise za sve zainteresirane, a novim članovima osigurava i besplatan dobok (uniforma).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava kolektiva je uputila zahvalnost Nizami Marušić, direktorici Osnovne škole “15. April” i njenim saradnicima na pruženoj prilici za održavanje ovog događaja u školskoj fiskulturnoj sali.

Njihova podrška omogućila je ovu značajnu demonstraciju za lokalnu zajednicu.

Uz to, najavljuje se i otvaranje još dvije sekcije Bosna-Rudar tima, i to u Lješevo i Kaknju, što će omogućiti još većem broju ljudi pristup kvalitetnoj obuci i promociji taekwondoa kao sporta koji potiče fizičku aktivnost i timski duh među mladima.

NAJNOVIJE