Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nikšić: Osigurali smo najnižu cijenu struje u regionu za privrednike, za građane neće poskupiti

Donijeli smo i odluku kojom smo omogućiili isplatu neoporezive pomoći radnicima u ukupnom iznosu do dvije prosječne plate u narednih 6 mjeseci, rekao je Nikšić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, istakao je da struja neće poskupiti te da je Bosna i Hercegovina uspjela zadržati najnižu cijelu električne energije u regionu.

Njegovu objavu na društvenim mrežama ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Struja za građane neće poskupiti. Nažalost, to nismo mogli osigurati privredi, ali smo i tu ograničili rast cijene do 20%. Time smo za naše privrednike uspjeli zadržati najnižu cijenu električne energije u regionu.

Donijeli smo i odluku kojom smo omogućiili isplatu neoporezive pomoći radnicima u ukupnom iznosu do dvije prosječne plate u narednih 6 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutna minimalna plata od 596 KM + 420 KM neoporezivo, znači da poslodavci mogu radnicima 6 mjeseci isplaćivati minimalnu mjesečnu platu u iznosu od 1.016 KM.

Nastavljamo raditi na fiskalnoj reformi kroz smanjivanje doprinosa, zakon o minimalnoj plati, porezu na dohodak, ali i potpunoj fiskalizaciji u realnom vremenu. Kada parlament usvoji zakone i kad se počnu primjenjivati moći ćemo reći da smo pokrenuli fiskalnu reformu. Naravno da idemo dalje, napisao je Nikšić.