― Marketing ―

Nije preporučljivo plivanje poslije jela? Evo da li je ova teorija tačna

- Marketing -

Sigruno negdje u sjećanju imate rečenicu da ne skačete u bazen, jezero ili more 30 minuta nakon jela.

Mnogi su odrasli uz ove riječi, ali da li je ova teorija tačna?

Jedenje prije plivanja može da bude opasno ako planirate da se bavite “teškim” plivanjem, ipak ako planirate lagano rekreativno plivanje, ne bi trebalo da dođete u opasnost od jakih grčeva.

- Marketing -

U slučaju da ste takmičarski plivač ili planirate da plivate tako da to u vama izazove napor, ne počinjete odmah nakon što jedete.

“Jedenje velikog obroka, a zatim odlazak na težak trening u plivanju, može dovesti do tegoba poput mučnine ili povraćanja”, ističe trener triatlona Džon Rouds.

Prejedanje i konzumiranje pretjerano začinjene ili kisele hrane može da izazove grčeve u stomaku čak i pod normalnim okolnostima, tako da ovu hranu prije plivanja izbjegavajte.

Alkohol, s druge strane, može da bude veoma opasan kada se kombinuje sa plivanjem. Narušava koordinaciju, rasuđivanje, ravnotežu, reakciju na hladnoću i sposobnost bezbjednog plivanja.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...