Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Ni ovo ti neće pomoći: Nusret pokazao trošnu kuću u kojoj je odrastao, a onda su uslijedile osude

Popularni turski kuhar Nusret Gokce danas posjeduje više od 15 restorana u gradovima širom svijeta, uključujući Istanbul, New York, Miami, Dohu i Abu Dhabi, a sada je otkrio u kakvim skromnim uvjetima je odrastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na videosnimku se najprije prikazuje ulazak u naselje Paşalı, a zatim i trošna kuća u kojoj se nalazi Nusretova fotografija iz školskih dana.

Nakon toga je prikazana nekolicina crno-bijelih fotografija koje prate Nusretovu karijeru, a onda su objavljeni i kadrovi njegovih restorana koji se danas nalaze širom svijeta.

“O tvom životu bi trebalo snimiti film”, “Unatoč svim klevetničkim kampanjama, ovaj uspjeh ne može se zasjeniti. Tvoja odlučnost i ambicija vrijedni su divljenja Nusrete. Ti si inspiracija. Čestitamo”, “Naporan rad se uvijek isplati”, pisali su njegovi fanovi, no nije se svima svidjela ova objava.

„Nakon što si se osramotio, sad pokušavaš probuditi empatiju”, “Ti si toliko umišljen da to prelazi u narcizam”, “Ni ovo ti neće pomoći”, “I na ovo skupljaš bodove”, dodali su drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, krajem 2021. Nusret je posjetio svoju majku prvi put nakon dvije godine, a mnogi su primijetili da ona i danas skromno živi te su kuhara kritizirali zbog toga.