Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nezapamćen masakr: Brutalno ubio sedam ljudi, jer su mu se smijali dok je igrao bilijar

Naoružani napadači ubili su sedam osoba uključujući 12-godišnju djevojčicu iz vatrenog oružja u sali za bilijar u Brazilu zbog toga što su se nasmijali jer je jedan od igrača izgubio igru dva puta uzastopno. Oni su se naljutili i potegli oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučni snimak nadzornih kamera o krvoproliću koje se desilo u utorak u gradu Sinop, u provinciji Mato Groso, zabilježio je trenutak kada je jedan počinilac mašući pištoljem uzeo ljude za taoce i naložio im da se postroje uza zid, dok je njegov saučesnik iz obližnjeg kamiona donio nešto nalik sačmarici. Par trenutaka kasnije, drugi naoružani čovjek ulazi u salu i njih dvojica počinju da pucaju na svoje taoce ne ostavljajući im mogućnost da pobjegnu, prenosi Daily Mail.

Policija je saopćila da su napadači, identifikovani kao Edgar Ricardo de Oliveira (30) i Ezequias Souza Ribeiro (27), pobjegli sa lica mjesta i još su u bjekstvu.

Predstavnik civilne policije Braulio Junqueira rekao je da istražitelji porede iskaze svjedoka i tragaju za hladnokrvnim ubicama. On je objasnio da je Oliveira igrao bilijar protiv jedne od žrtava u utorak ujutro i da je izgubio oko 4.000 reala.

Popodne se vratio sa Ezekielom i zatražio revanš, ali je ponovo izgubio, što je navelo prisutne da se nasmiju. Osumnjičeni su nakon toga odbili da plate i masakrirali skoro sve prisutne. Šest žrtava preminulo je na licu mjesta, a sedma je preminula u bolnici. Neočekivano, jednu ženu su ostavili u životu, na snimku se vidi kako vrišti od straha držeći ruke gore, čak i pošto su napadači otišli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što su izašli iz sale, hladnokrvne ubice obišile su stolove za bilijar i odatle pokupile novac. Takođe su zastali i ukrali torbu jedne od žrtava.

Policijski poručnik Romening dos Santos Silva rekao je da su napadači neselektivno željeli da se osvete skoro svima prisutnima u sali za bilijar, bez obzira da li su prethodno bili u kontaktu.

Pogledajte video i OVDJE.