Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Nevjerovatna priča stiže iz Gradačca: Mejasa se udala za čovjeka kojeg je znala 6 dana i iz BiH otišla u Njemačku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mejasa iz Gradačca udala se u Njemačku gdje godinama živi, ali uprkos tome njeguje bh. tradiciju i ističe da je upravo zahvaljujući tamošnjem životu počela više da se posvećuje tradiciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mejasa se udala na mnogima nevjerovatan način, baš kao što se to radilo nekada – supruga je poznavala samo 6 dana, nakon čega je odlučila da se uda za njega i ode u Njemačku u kojoj nikoga drugog sem njega nije znala.

Ona je istakla da je bukvalno doživjela „brak na neviđeno“.

„Udala sam se na stari vakat, imala sam provodadžiju, baš kao u stara vremena“, rekla je ona i istakla da ima najboljeg supruga.

Kada je stigla u Njemačku, tamo je zatekla veliku kuću i dvorište, te joj se odmah javila vizija kojom je kuću učinila domaćinskom i unijela u nju bh. tradiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona i suprug uredili su enterijer po uzoru na stare, bh. kuće, a vremenom su dobili još veću motivaciju za to.

„Kad sam došla tamo, zatekla sam sve normalno – kuća, dvorište, sve kao i u BiH. Onda sam otišla iza kuće, da vidim gdje se šta nalazi, a onda sam ga upitala ‘Šta je ovo’, on mi je odgovorio: ‘Pa eto, uđi da vidiš, ima neki mutvak (ostava i uz nju šupa gdje se drva stavljaju)’. Ja sam otvorila vrata i zatekla pravi sobičak, prijašnji“, rekla je Mejasa za ITV story.

- Marketing -