Neko je iz kakanjske osnovne škole ukrao laptop, bušilicu, aparat za varenje, ručna kolica i snimač

U noći između 15. i 16. avgusta, nepoznati počinilac izvršio je krivično djelo teške krađe u prostorijama Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u ulici Alije Izetbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom drskom upadu ukradeno je niz vrijedne opreme, ostavivši zaposlene zatečene.

Među ukradenim predmetima nalaze se uređaj za pohranu podataka videonadzora, laptop marke “Asus”, bušilica, aparat za varenje i ručna kolica. Kako nezvanično saznajemo, krađa je otkrivena kada su zaposleni stigli na posao ujutro i primijetili  oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je brzo reagovala na poziv i pristupila istrazi. Istražitelji Policijske stanice Kakanj obavili su uviđaj na mjestu događaja, prikupivši tragove i dokaze koji bi mogli pomoći u identifikaciji počinioca. Također, dežurni tužilac bio je upoznat s situacijom i angažovan je u skladu s procedurama.

Očekuje se da će detaljna istraga, uključujući i analizu sigurnosnih snimaka, dovesti do identifikacije počinioca i njegovog privedenja pravdi.

Ovo ističe važnost kontinuiranog unapređenja sigurnosti školskih objekata i nužnost angažmana šire zajednice kako bi se očuvala bezbjedna okruženja za obrazovanje budućih generacija.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE