― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Nedim Sladić: Strpite se još malo…

- Marketing -

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, početak prve sedmice mjeseca maja prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda.

Bliže se prvomajski praznici, a većinu ljudi zanima ono najvažnije – kakvo će vrijeme biti.

Jedan od onih čije se prognoze sa nestrpljenjem očekuju je i mladi meteorolog Nedim Sladić.

- Marketing -

On se oglasio na Facebooku sa kratkom porukom.

– Strpite se još malo s prognozom za prvomajske praznike – objavit ću je, najvjerovatnije, u srijedu i to po ustaljenoj proceduri. Ali ne očekujte nešto previše (… detalja) s obzirom na neke druge okolnosti, napisao je Sladić.

A prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, početak prve sedmice mjeseca maja prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda, u kojima su moguće padavine. Tokom dana postojat će uslovi za kratke pljuskove praćene grmljavinom.

Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme. Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 6°C i 11°C u Bosni do 14°C u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 14°C i 19°C u Bosni, u Hercegovini do 21°C.

- Marketing -