Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Napokon možemo uređivati ​​poruke na Facebook Messengeru

Meta je na Facebook Messengeru napokon omogućila uređivanje poslanih poruka. No imajte na umu da ih možete uređivati ​​samo unutar prvih 15 minuta od slanja poruke. Također imajte na umu da ako prijavite uređenu poruku zbog zloupotrebe, Meta će moći vidjeti prethodne verzije poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meta poboljšava privatnost Facebook Messengera omogućavanjem end-to-end enkripcije prema zadanim postavkama, čime su su zaštićeni samo jedan na jedan razgovori i pozivi između korisnika.

“To znači da niko, uključujući Metu, ne može vidjeti šta je poslano ili rečeno, osim ako nam ne odlučite prijaviti poruku”, navela su iz Mete u svom saopćenju za javnost.

Meta je također ažurirala poruke koje nestaju na Messengeru, gdje će poruke nestati 24 sata nakon što su poslane ako je značajka omogućena.

Ova je opcija dostupna za end-to-end kriptirane razgovore, a Meta će vas obavijestiti ako neko napravi snimak zaslona poruke koja nestaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala ključna ažuriranja za Messenger uključuju među ostalim i bolju kontrolu za potvrde čitanja, dijeljenje HD medija i mogućnost reprodukcije glasovnih poruka pri brzinama 1,5x ili 2x te kontinuiranu reprodukciju glasovnih poruka izvan razgovora ili aplikacije, piše Unbox.