Nakon što im je med počeo kapati niz zidove, shvatili su da im se kuća pretvara u košnicu

Mrlje na zidovima nisu imale karakterističan vonj plijesni, već je zrak na neki način mirisao slatko.

Kate i Andrew Dempsey nedavno su u svom domu  u Folkestoneu uočili uznemiravajuć prizor – med koji je počeo kapati sa zidova njihove kuće.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Naime, Kate je, kada je uočila tamne mrlje na zidovima, isprva mislila da su iste uzrokovane vlagom ili plijesni, no ono što je zbunilo je činjenica da mrlje nisu imale karakterističan vonj plijesni, već je zrak na neki način mirisao slatko.

“Sve je počelo za vrijeme jako vrućeg ljeta prošle godine. Primijetili smo da su crne ljepljive stvari počele padati niz zid naše spavaće sobe. Došlo je do tačke kada to više nismo mogli ignorirati. Pomirisala sam i okusila to i radilo se o medu”, prenosi Lad Bible.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Odlučila je saznati što se događa te je idući korak bio podizanje dasaka s poda ne bi li otkrila uzrok neobičnim promjenama unutar kuće.

Nakon što je podignula daske s poda, imala je što vidjeti: goleme komade saća prepune meda!

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Otišla sam u sobu naše kćeri koja se nalazi iznad naše i odmaknula tepih. Odlučili smo da ćemo podignuti podne daske i vidjeti što se događa. Pronašli smo staru košnicu koja se skoro kompostirala, te su hrpe moljaca počele izlaziti“, ispričala je.

“Izvukli smo ogromno saće od šest stopa. Kad smo bili usred [raščišćavanja], probudili smo se jednog jutra i soba je bila puna pčela“, kazala je.

Budući da nisu znali kako se sami nositi sa situacijom, par je u pomoć pozvao lokalne pčelare, no ispostavilo se da bi za cijenu čišćenja trebali izdvojiti više od 11 hiljada eura, pa su odlučili sami uzeti stvar u svoje ruke.

“Da se radilo o živom saću, angažirali bismo lokalne pčelare da ga izvade i presele, ali bili smo u škripcu jer nismo mogli natjerati nikoga da ga uzmu bez plaćanja velikih troškova, a oni bi također i istrijebili pčele što smo htjeli izbjeći”, ispričala je.

Čak i uz pomoć prijatelja, posao je trajao četiri tjedna. “Bilo je 20 masivnih vreća punih meda. Med nije bio za jelo, jer su dosta saća napali moljci”, rekla je.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nermin Nikšić: SDP je demokratska stranka otvorena za različita mišljenja

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a oglasio se nakon odluke potpredsjednika...

Enesa radi sa 100 muškaraca i bolja je od njih: Ona je jedna od dvije zavarivačice u BiH

Enesa Lugonja jedna od dvije zavarivačice u FBiH ruši...

Mladi stručnjak iz BiH nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom

Dušan Dubajić (27), mladi stručnjak iz Bosanskog Novog, kako...