Najprljaviji čovjek na svijetu: Nije se kupao 68 godina zbog straha i ljubavnih jada

Amoo Hadji, 88-godišnji Iranac, nezvanično je najprljaviji čovjek na svijetu jer se nije kupao 68 godina. Razlog za to je – njegov strah od vode, ali i ljubavni jadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hadji vjeruje da će se razboljeti ako se okupa i zbog tog uvjerenja on se nije kupao skoro sedam decenija. Ono što većini svijeta djeluje nezamislivo njemu je svakodnevica – živi u iranskoj pustinji i hrani se mesom uginulih životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato kažu neki da bi bio zvijezda emisije o preživljavanju sa čuvenim Bearom Gryllsom. S druge strane, on gleda da iole brine o zdravlju, pa pije dosta vode – čak oko pet litara dnevno. Doduše, iz zahrđale konzerve.

Voli i da puši, s tim što, kad mu nestane cigareta koje mu neko udijeli, iz lule udiše suhu kravlju balegu.

Hadji nema dom, već luta u blizini izolovanog sela Dezga u južnoj iranskoj provinciji Fars i živi u rupama napravljenim u pustinji izvan sela.

Iako su mu seljani sagradili kolibu, on je odlučio da tu ne živi, samo se povremeno po potrebi sakrije u nju, prenosi nova.rs.

A zašto Amoo živi tako, šta ga je natjeralo na život bez osnovnih higijenskih uslova, skoro bez ikakvog dodira sa civilizacijom?

Mještani vjeruju da je slomljeno srce razlog što je Amoo Hadji izabrao takav način života. On je navodno doživio ljubavni brodolom u mladosti, te od tuge završio kako je završio.

Međutim, on još uvijek nije odustao i želi da pronađe ljubav, pišu na siteu BusinessToday.In.

Na tom svom putu, on se gotovo stopio sa svojim okruženjem, pa mu je koža iste boje kao i zemlja oko njega.

Lokalci čak kažu da ga ponekad pomiješaju sa većim kamenom ili stijenom kad leži miran. I tako, bez brige o udobnosti, mirišljavom tušu, raznovrsnoj hrani, Hadji živi svojim nomadskim životom, koji mu je, izgleda, drag.

Pitanje je samo, ako nađe tu ljubav koju traži, koliko će njoj to sve biti primamljivo.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE