Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Najpoznatiji autolimar u BiH prodaje auto da pomogne Edinu da dobije novu protezu

Brčak Edin Mahmuzić je donedavno radio u klubu “Zmajevo srce” u Tuzli u kojem su radno angažovane osobe sa Down sindromom, a uprkos invaliditetu pomaže i majci koja je slabo pokretna i već tri godine ne izlazi iz kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život ovog 53-godišnjeg čovjeka potpuno se promijenio 2021. godine nakon amputacije desne noge do iznad koljena. Do amputacije je došlo zbog dijabetesom uzrokovane gangrene stopala.

Iste godine mu je urađena i prva proteza. Sada je došlo do anatomske promjene bataljka, a dotrajao je i koljeni zglob. Za novu protezu potrebno mu je 8.499,99 KM. ZZO pokriva iznos od 500 KM, a Edin je sam prikupio 1.000 KM. Kako on i supruga žive u Tuzli od jedne plate i Edinove invalidnine od 180 KM, nisu u stanju prikupiti ostatak sredstava.

Najpoznatiji autolimar u Bosni i Hercegovini odlučio je prodati jedan od svojih automobila kako bi pomogao Edinu i njegovoj porodici. Na prodaju je Opet Kadet a sav novac od prodaje ide čovjeku direktno u ruke.

Početna cijena je 2.500 KM

  • Evo raja ko želi da pomognemo našem sugrađaninu. Da može normalno da hoda akobogda. Tako mi Allaha, On mi je svjedok, sav novac od prodaje Kadetta ide direktno čovjek u ruke.
  • Ja ću lično da mu odnesem i da mu dam. Eto ko želi super autić, sav novac ću odnijeti za Tuzlu. Bujrum, ko želi da pomognemo, ja sam za. Cijena auta je 2.500 KM i 83-godište je.” – izjavio je Asim Vranac poznatiji kao Tica.