Najbolji golfer svih vremena: Tiger Woods vozio duplo brže od dozvoljenog

Popularno

Povezano

Tiger Woods, za mnoge najbolji golfer svih vremena, doživio je krajem februara u okolici Los Angelesa saobraćajnu nesreću nakon koje je morao biti hospitaliziran.

Prije nešto više od dvije sedmice izašao je iz bolnice, a sad se otkrivaju i detalji kako je do nesreće došlo.

- Marketing -

Za sve je kriva prevelika brzina kojom se kretao svojim automobilom.

Na mjestu gdje je dopuštena vožnja do 70 km/h Woods je svojim automobilom Hyundai Genesis GV80 vrijednim pedesetak hiljada dolara jurio gotovo 140 km/h, potvrđeno je iz ureda šerifa Los Angelesa. Drvo pored ceste s koje je sletio udario je pri brzini od 120 km/h.

Podsjetimo, vatrogasci su morali rezati lim kako bi ga izvukli iz uništenog automobila, a Woods je cijelo vrijeme bio priseban iako vidno u šoku. Vatrogasci su rekli da je golfer sam pokušavao izaći iz vozila, ali nije mogao jer je bio prikliješten te je imao teške povrede.

Hitno je prevezen u bolnicu gdje su mu ustanovljeni teški prijelomi obje noge te je morao na operaciju tokom koje su mu kosti nogu povezali šipkama i vijcima. Najveće povrede pretrpio je na gležnjevima i stopalima, piše Index.

Woods, koji inače uglavnom živi na Floridi, u Los Angeles je došao na Genesis Invitational, golferski turnir koji održava njegova zaklada i na kojem je poznate osobe učio igrati golf.

 

- Marketing -

Najnovije