Na WhatsApp stiže nova opcija koja će promijeniti način na koji korisnici šalju fotke

Milioni ljudi širom svijeta korisnici su popularne aplikacije WhatsApp, a dobro im je poznata frustracija prilikom slanja fotografija prijateljima koje često budu zrnate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, dani kad ste morali koristiti dodatne aplikacije za obradu fotki konačno su stvar prošlosti zahvaljujući velikom ažuriranju WhatsAppa. 

Slanje fotki u HD kvaliteti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mark Zuckerberg, izvršni direktor WhatsAppove matične firme Meta, objavio je da sada možete slati fotografije na WhatsAppu u HD kvaliteti. 

Zuckerberg je podijelio vijest na svojoj Facebook stranici objavivši video koji pokazuje kako nova opcija radi. 

Sve što trebate je otvoriti aplikaciju WhatsApp i dodirnuti razgovor u kojem želite poslati HD fotografiju. Dodirnite simbol “+” u donjem lijevom uglu zaslona, a zatim odaberite “Foto i video”. 

Nakon što odaberete fotografiju koju želite podijeliti, trebali biste vidjeti novu HD opciju na vrhu zaslona. Odaberite je, a zatim dodirnite ikonu plave strelice u donjem desnom uglu zaslona i fotografija će se poslati u HD-u. 

Ostaje i standardna opcija

“Kako bismo osigurali da dijeljenje fotografija putem WhatsAppa ostane brzo i pouzdano, standardna kvaliteta će i dalje biti zadana opcija za slanje fotografija”, objasnili su iz WhatsAppa.

“Ako primite fotografiju kada imate slabu propusnost veze, možete odabrati želite li zadržati standardnu verziju ili je nadograditi na HD”, dodali su.

Kao i uvijek, ove će fotografije biti zaštićene WhatsAppovom end-to-end enkripcijom koja osigurava da samo vi i osoba s kojom komunicirate možete vidjeti HD fotografiju.

HD fotografije se uvode globalno tokom sljedećih nekoliko sedmica, a uskoro će doći i HD videozapisi.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE