― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Na krilima specijalne policije: Desetine jevrejskih doseljenika ponovo upale u Al-Aqsu

- Marketing -

Desetine izraelskih doseljenika u utorak su nasilno ušli u kompleks džamije Al-Aqsa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) za vrijeme jevrejskog praznika Pesaha, tvrde očevici.

Očevici navode da je izraelska policija ispratila grupe doseljenika u dvorište Al-Aqse kroz Mughrabi kapiju na zapadnom zidu džamije.

Izraelske policijske snage bile su raspoređene u dvorištu džamije prije upada, dok su se neki policajci popeli na krov molitvene dvorane Al-Qibli.

- Marketing -

Ranije je izraelska policija spriječila Palestince mlađe od 50 godina da uđu u džamiju Al-Aqsa radi obavljanja namaza, rekli su očevici za Anadoliju.

Desetine Palestinaca klanjali su jutarnju molitvu na ulicama koje vode do džamije Al-Aqsa nakon što su bili spriječeni da uđu u kompleks.

U ponedjeljak je Odjel za islamske zadužbine u Al-Qudsu saopštio da je 1.531 doseljenik upao u džamiju Al-Aqsa tokom jevrejskog praznika Pesaha, koji traje do 12. aprila.

Nakon što su izraelske snage upale u Al-Aqsu i izbacile vjernike iz kompleksa džamije prošle sedmice, tenzije širom palestinske teritorije su porasle. Izraelske racije su bile povod raketnim napadima iz Pojasa Gaze i Libana na što su Izraelci odgovorili zračnim udarima.

Palestinci optužuju Izraelce za sistematsko judaiziranje istočnog Al-Qudsa, gdje je smještena Al-Aqsa, treće najvažnije muslimansko sveto mjesto

- Marketing -