Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Mladoženja na svadbi ubio mladu, svekrvu i snahu

Svadbeno slavlje na sjeveroistoku Tajlanda pretvorilo se u tragediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladoženja je ubio ženu, svekrvu, snahu i još jednog gosta, a potom presudio sebi. Tajlandska policija još istražuje motiv ubice za ovaj čin, ali prema tvrdnjama gostiju, koje navode lokalni mediji, par se posvađao na zabavi.

Chaturong Suksuk ( 29) i Kanchana Pachunthuek (44) vjenčali su se u subotu na sjeveroistoku Tajlanda. Mladoženja je iznenada napustio svatove i vratio se na lice mesta sa pištoljem. Ubio je svoju novu suprugu, njenu 62-godišnju majku i njenu 38-godišnju sestru, prenosi BBC .

Još dva gosta pogođena su mecima i oni su prevezeni u bolnicu. Jedan od njih je umro. Ubica je potom izvršio samoubistvo.

Tajlandski mediji javljaju da se par posvađao tokom zabave. Za Chaturonga se također kaže da nije siguran u razliku u godinama između njega i njegove supruge. Prije nego što su se vjenčali, bili su u vezi tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalna policija je za BBC objasnila da je 29-godišnjak u trenutku pucnjave bio “prilično pijan”, ali motiv njegovog postupka još nije poznat. Prošle godine je legalno kupio pištolj.

Suksuk je bio para-sportista i bivši vojnik. Osvojio je srebrenu medalju u plivanju na Asean Para igrama u Indoneziji prošle godine. Izgubio je desnu nogu dok je služio u paravojnoj jedinici koja patrolira granicama Tajlanda.