Metallica najavila historijski koncert u Saudijskoj Arabiji

Poznati heavy metal band Metallica u decembru će održati koncert u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikani rock i metal scene otvorit će 14. decembra festival Soundstorm, koji traje tri dana. Iz Metallice su kazali kako su “uzbuđeni” što mogu objaviti da će biti “prvi hard rock bend koji će ikada svirati na Soundstorm festivalu u Rijadu”.

“Još nismo završili sa 2023. jer nam se upravo ukazala nevjerovatna prilika da nastupimo na velikom festivalu na kojem nikada nismo svirali, u dijelu svijeta koji rijetko dolazimo da posjetimo”, dodali su iz benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored Metallice na Soundstormu učestvovat će, između ostalih, i Pharrell Williams, Chris Brown, H.E.R., BLACK EYED PEAS, J Balvin i Anne-Marie, kao i DJ-evi Tiesto i David Guetta.

Kako su javili organizatori, prošlogodišnji festival posjetilo je više od 600.000 ljudi.

Inače, Soundstorm, u organizaciji saudijskog muzičkog diva MDLBEAST, privlači neke od najvećih izvođača u regionu i svijetu u Rijad od svog pokretanja 2019. godine.

Festivalska lokacija se prostire na više od pet i po miliona kvadratnih metara sa živopisnim parkovima, restoranima i uličnim izvođačima koji se trude da posjetiocima prirede “najglasniju sedmicu u Rijadu”. (N1)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE