Mladić vidio cijene na tržištu pa odlučio sam izgraditi kuću: Uštedio sam 80 hiljada maraka, a sve sam naučio na YouTubeu

Marketinški menadžer iz Engleske tvrdi da je uštedio gotovo 40 hiljada eura (skoro 80 hiljada maraka) tako što je sam obnovio kuću. Učinio je to za samo šest mjeseci, a sve vještine i znanje je stekao učeći iz video instrukcija na YouTubeu, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scott Baggaley kaže tako da je preuzeo projekt nakon što su profesionalni građevinci, za isti posao, tražili više od 50 hiljada eura. Tada se 30-godišnjak iz Stoke-on-Trenta za pomoć okrenuo online tutorijalima. Tvrdi kako je na kraju potrošio samo oko 12 hiljada eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Budući da su svi građevinski radnici bili zauzeti, počeo sam učiti o izgradnji na YouTubeu i tako sam stekao vještine. Kad sam krenuo s obnovom krovom, isprva je bilo izuzetno teško bez stručnog kadra. Bojao sam se popeti na krov jer nisam znao šta radim – kazao je Baggaley, koji je ubrzo pozvao i građevinske inspektore da se uvjere kako je ono što radi u skladu sa zakonom.

Najveći problem u gradnji dogodio se kada je Baggaley slučajno probio beton i udario u olovnu cijev, zbog čega je morao prekinuti radove i popraviti cijeli sistem.

– Ipak, uskladiti uredski posao, koji radim svaki dan od devet do pet i obveze koje idu uz rođenje mog sina, s izgradnjom ove kuće bila je ipak najteža stvar u ovom procesu- zaključuje Baggaley.

 

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE