Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Mešalić kaže da će dokaze objaviti na Facebooku jer nema medije iza sebe

Zastupnik Demokratske fronte u Federalnom parlamentu iz Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić ljutito je reagirao na usvajanje Budžeta većeg bh. entiteta i potonje spinove vlastodržaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog lažnih informacija i u vrijeme informativne blokade te mnogih manipulativnih tumačenja koje plasiraju stranke na vlasti imam potrebu da građanima Tuzlanskog kantona pojasnim, da je budžet Federacije BiH raspoređan kao privatna svojina Nikšića i Čovića, da je Tuzlanski kanton dobio direktnom raspodjelom najmanje sredstava.

Osim za “rekonstrukciju” vrelovoda, TK je ostao potpuno zapostavljen u odnosu na sve krajeve u FBiH.

Odbili su sve moje amandmane a koje se odnose na rekonstrukciju i nastavak izgradnje stadiona “Tušanj” Tuzla, zatim sredstva za lijekove, opremu te sanitetski materijal za UKC Tuzla i Opću bolnicu “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici kao i izgradnju Olimpijskog bazena u Tuzli.

Ovi amandmani su odbijeni i rukama zastupnika tkz. “trojke” sa područja Tuzlanskog kantona, što ću i predočiti javno dokumentima na svom FB profilu, jer nemam pojedine medije u džepu kao neki drugi koji su sramno odbili ova četri amandmana za Tuzlanski kanton i time glasali direktno protiv ljudi koji su ih birali”, saopćio je Mešalić na vom Facebook profilu.