Mama šokirala internet načinom štednje: Ne koristimo toaletni papir, nego nešto drugo, a evo što radimo kada dođu gosti

Teška vremena iziskuju i nove mjere štednje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi uštedjela, jedna mama se odlučila na neobičan način osobne higijene – potpuno je izbacila toaletni papir iz upotrebe i zamijenila ga “porodičnom krpom” za višekratku upotrebu.

Ona je svoju odluku detaljno objasnila u videu, što je mnoge ostavilo u čudu. Kako kaže ova mama iz Colorada, ona radije bira krpe za pranje jer misli da je običan toaletni papir odvratan, dodajući da se tijekom brisanja mrvi i ostavlja tragove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njena porodica također, osim krpe, koristi i bide za pranje, što se smatra za jedan od boljih načina higijene nakon obavljanja velike nužde, pogotovo u azijskim zemljama. Za ove pamučne krpe, kaže da su mekane i udobne, a pritom štede novac koji bi inače davala na skupocjeni toalet papir. Kada ostane bez krpa, ona ih regularno ubaci u mašinu za pranje veša.

@channonrose1 Don’t mind my eyelash falling off through this whole video 😂 #reusabletoiletpaper #familycloth #zerowaste #ecofriendly #vegan #channonrose #zerowasteliving ♬ original sound – Channon Rose

Radoznali ljudi koji su pogledali njen video pitali su se da li i gostima daje pamučne krpe umjesto papira, na šta je ona odgovorila potvrdno.

‘’Da, uvijek imamo običan toalet papir za goste. Imam sve za jednokratnu upotrebu za goste, samo to ne mi ne koristimo”, odgovorila je ona.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE