Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Mama sinu kupila set za čišćenje i lutku, da nauči da to nije samo za djevojčice

Jednu su majku nedavno iskritikovali korisnici na Tik Toku, nakon što je u svom videu objasnila da je svom malom sinu za igranje kupila set za čišćenje, mini usisavač i lutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanka Lex Delarosa se u videu pohvalila da je dječaku (3) kupila igračke za koje se smatra da su samo za curice, jer ga tako, vjeruje, uči da izraste u neovisnu osobu, te mu poručuje kako kućanski poslovi i čuvanje djece nisu rezervisani samo za djevojčice.

U svom je videu mama pokazala nekoliko igrački za čišćenje poput krpe, lopatice, metlice za smeće, te mini usisavača, a nedavno je sinu kupila i igračke u obliku raznih namirnica kako bi ga zainteresirala za kuhanje.

S lutkom koju mu je kupila ga, kaže, želi naučiti da kad odraste ne smije izbjegavati preuzimanje odgovornosti. Ipak, dodaje, primijetila je da neki ljudi ‘još uvijek imaju problem s dječakom koji se igra s lutkama’.

– Ne mogu vjerovati da ljudima i dalje smeta što se neki dječaci igraju s lutkama. Jednom smo šetali ulicom i moj sin je nosio lutku, a neki prolaznik je komentarisao kako je to ‘čudno’ – napisala je ispod videa. Korisnici koji su pogledali video bili su podijeljenih mišljenja, a neki su joj poručili da je prerano za takve lekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Slažem se da ovo ne bi trebali biti samo ženski poslovi, ali učiti ga tome tako rano je malo čudno – napisao je jedan korisnik.

– Meni je tužno što se dijete opterećuje s tim umjesto da ga se samo pusti da se igra kako i s čim želi – komentarisala je druga korisnica. (vecernji.hr)