Mama sinu kupila set za čišćenje i lutku, da nauči da to nije samo za djevojčice

Jednu su majku nedavno iskritikovali korisnici na Tik Toku, nakon što je u svom videu objasnila da je svom malom sinu za igranje kupila set za čišćenje, mini usisavač i lutku.

Amerikanka Lex Delarosa se u videu pohvalila da je dječaku (3) kupila igračke za koje se smatra da su samo za curice, jer ga tako, vjeruje, uči da izraste u neovisnu osobu, te mu poručuje kako kućanski poslovi i čuvanje djece nisu rezervisani samo za djevojčice.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U svom je videu mama pokazala nekoliko igrački za čišćenje poput krpe, lopatice, metlice za smeće, te mini usisavača, a nedavno je sinu kupila i igračke u obliku raznih namirnica kako bi ga zainteresirala za kuhanje.

S lutkom koju mu je kupila ga, kaže, želi naučiti da kad odraste ne smije izbjegavati preuzimanje odgovornosti. Ipak, dodaje, primijetila je da neki ljudi ‘još uvijek imaju problem s dječakom koji se igra s lutkama’.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

– Ne mogu vjerovati da ljudima i dalje smeta što se neki dječaci igraju s lutkama. Jednom smo šetali ulicom i moj sin je nosio lutku, a neki prolaznik je komentarisao kako je to ‘čudno’ – napisala je ispod videa. Korisnici koji su pogledali video bili su podijeljenih mišljenja, a neki su joj poručili da je prerano za takve lekcije.

– Slažem se da ovo ne bi trebali biti samo ženski poslovi, ali učiti ga tome tako rano je malo čudno – napisao je jedan korisnik.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Meni je tužno što se dijete opterećuje s tim umjesto da ga se samo pusti da se igra kako i s čim želi – komentarisala je druga korisnica. (vecernji.hr)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...