― Marketing ―

Mama dječaka (11) koji je sam prešao granicu: Nisam mogla ostaviti svoju majku

- Marketing -

Majka 11-godišnjaka koji je sam prešao granicu sa Slovačkom ispričala je zašto je dječak sam prešao gotovo 1000 kilometara.

Podsjetimo, slike dječaka objavila je slovačka granična policija prije par dana. Dječak je u zemlju ušao s plastičnom vrećicom, pasošom i telefonskim brojem rodbine kod koje treba ići, napisanom na ruci. Policija je dječaka opisala kao heroja, a do pronalaska rodbine koja živi u Bratislavi za dječaka su se brinuli slovački graničari.

- Marketing -

“Iz očaja sam ga stavila na voz”

Kako prenosi Guardian, njegova mama Julija Pisetskaja, s vidnim olakšanjem govorila je o svemu kad je saznala da je sin siguran.

Pisetskaja je rekla da je iz očaja sina utrpala u voz za Slovačku jer žive blizu nuklearke Zaporižja koju su zauzele ruske snage.

Ona nije mogla ići jer nije u dobrom zdravstvenom stanju i mora se brinuti za majku s invaliditetom.

“Jako sam zahvalna što su spasili život mom djetetu. U vašoj maloj zemlji postoje ljudi velikog srca”, rekla je u poruci objavljenoj na Facebooku u nedjelju.

“Udovica sam i imam još djece. Želim se zahvaliti slovačkim graničarima i volonterima koji su se brinuli za mog sina i pomogli mu da prijeđe granicu. Zahvalna sam što ste spasili život mom djetetu. Pokraj moga grada je nuklearna elektrana na koju pucaju Rusi. Nisam mogla ostaviti majku, a ona se ne može sama kretati”, dodala je.

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...