Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Maloljetna vozačica Seat vozila bez položenog vozačkog ispita: Usmrtila prijatelja suvozača

Istarska policija objavila je detalje teške saobraćajne nesreće kod Pule (Hrvatska) u kojoj je poginuo jedan čovjek. Kako navode, do nesreće je došlo oko 22.45 na području Marčane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Auto marke Seat vozila je maloljetnica bez položenog vozačkog ispita. U oštrom i nepreglednog zavoju je zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika u nisko raslinje, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov i udarilo u stablo.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

– Na mjestu događaja preminuo je 20-godišnji suvozač te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije – navode iz istarske policije.

Maloljetnica je u prostorijama policijske postaje i nad njom provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

– Za vrijeme obavljanja uviđaja, od 23.20 do 2.27 sati, saobraćaj je bio obustavljen županijskom cestom 5118 od skretanja za Pineziće do Marčane te se odvijao obilaznim pravcima – saopćili su iz policije.