Majka ubice iz Teksasa: Molim vas da oprostite mom sinu, imao je svoje razloge

Majka Salvadora Ramosa, tinejdžera koji je u Osnovnoj školi Robb u Teksasu ubio 19 učenika i dvije učiteljice, molila je za oprost svom sinu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Adriana Martínez Reyes, čiji je sin u vremenskom periodu od nekoliko dana kupio dvije puške i ogromnu količine municije te ubio 21 osobu, dala je izjavu za medije.

“Nemam riječi. Ne znam što je mislio. Imao je svoje razloge zašto je učinio to što je učinio. Molim vas, ne osuđujte ga. Ja samo molim da mi oproste nedužna djeca koja su stradala”, rekla je njegova majka.

Reyes je bila previše uznemirena da bi raspravljala o razlozima koji stoje iza odluke njezina sina da upuca svoju baku i nakon toga počini masakr u obližnjoj osnovnoj školi.

Republikanski senator iz Teksasa Tony Gonzales izjavio je danas da je masovni ubojica Salvador Ramos uhapšen prije četiri godine nakon što je “rekao ljudima da planira pucati u školi kada navrši 18 godina”.

“Ubica je uhapšen prije nekoliko godina, prije četiri godine, jer je imao ovaj plan i rekao – kad budem apsolvent 2022. godine, pucat ću u školu”, rekao je Gonzales za Fox News.

Važno je istaknuti da su vlasti ranije rekle da Ramos nije imao kriminalnu historiju.

(index.hr)

Objavljeno:

Pretplata

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Misterija u srednjoj Bosni: Ismetu Bečić nakon 26 dana potrage živu pronašli u blizini

Nakon 26 dana portage, 59-godišnja Ismeta Bečić iz Begovog...

Policajcima predložen pritvor: Osumnjičeni da su od vozača primili 300 KM mita

Republičko javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora za dvojicu...

Otkupna cijena mlijeka digla i prodajnu

Cijene mlijeka na policama u marketima širom BiH korigovane...