Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Lopovi pljačkali stan i probudili Alena: ‘Primio metak’ kako bi zaštitio dvoje djece i suprugu

Pravu dramu prije dvije noći preživjela je četvoročlana porodica Hotić, mladi supružnici i njihovo dvoje maloljetne djece, kada su im u stan provalila dva maskirana razbojnika u namjeri da ih opljačkaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to u zgradi koja je smještena u Naselju 17. krajiške brigade u Sanskom Mostu, a prema riječima Alena Hotića, usred noći probudila ga je supruga i rekla mu da se čuje lupa na vratima.

“Odmah sam ustao iz kreveta i krenuo prema izlazu i tada sam ugledao maskiranog muškarca s pištoljem u ruci. Iza njega je stajala još jedna maskirana osoba, preko lica imali su crne čarape. U trenutku kada sam krenuo prema naoružanom muškarcu, on je u mene pucao iz pištolja”, priča Hotić.

Dodaje kako je potom osjetio bol u predjelu stomaka, te shvatio da se radi o plinskom pištolju. Kaže kako se uhvatio u koštac s naoružanim razbojnikom, a da se drugi nije miješao, pišu Nezavisne.com.

“Ovaj drugi je govorio da me onesvijesti i da traži novac. Nekako sam se uspio nositi s napadačem, pri čemu mi je on zadao nekoliko udaraca, ali i ja sam njemu”, prisjeća se Hotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, buka je probudila druge stanare, a u pomoć Hotićima potrčao je Amir Jusić, čiji se stan nalazi sprat ispod.

“U trenutku kada sam se penjao uz stepenice, mimo mene su protrčale dvije maskirane osobe. Okupili su se i drugi stanari, pa smo pomogli Alenu”, prepričava Jusić dramatične događaje.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i svega nekoliko sati kasnije četiri lica osumnjičena za napad su lišena slobode.

Radi o osobama koje su odranije poznate organima reda.

“Slobode su lišeni A.A., T.T., S.K. i R.S. Nakon završene policijske obrade nadležnom tužiocu predat je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo. Tužilac je Općinskom sudu uputio prijedlog da se licu R.S. odredi pritvor”, kaže se u saopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje se navodi kako je policija prijavu o napadu dobila putem telefona, te da su u stanu zatekli supružnike i dvoje maloljetne djece.

“Suprug A.H. imao je vidnu povredu glave u predjelu arkade. Na lice mjesta potom je stigao dežurni istražitelj sa kriminalističkim tehničarem i napravljen je uviđaj. Utvrđeno je da su dva nepoznata lica uz upotrebu fizičke sile nasilno provalila ulazna vrata stana u kome živi četvoročlana porodica i napala A.H. udarajući ga i tražeći novac. U brutalnom fizičkom napadu jedan od razbojnika koristio je plinski pištolj i vlasniku stana pucao u stomak nanijevši mu povredu u vidu opekotine. Kako su dvojica komšija na donjim spratovima zgrade čula galamu i povike u pomoć, krenula su da pomognu i to je vjerovatno natjeralo nasilnike da pobjegnu iz stana”, navodi se u saopćenju.